در موشکافی گوشیهای نسل جدید وان پلاس، دیگر رد و نشانی از استراتژی «قاتل پرچمدار» دیده نمیشود. وان پلاس چند سالی است که جنگ و جدال با گوشیهای پرچمدار برندهای مطرح را کنار گذاشته و استراتژی جدیدی را پیش گرفته است. در واقع این کمپانی، به جای رقابت برای خلق قدرتمندترین مدلها، رونمایی از محصولات اقتصادی را انتخاب کرده تا با این کار، دامنه مشتریان خود در سراسر جهان را افزایش دهد. با تمام این توضیحات، گوشی وان پلاس 10 پرو هنوز هم یک موبایل همه فن حریف است که همتراز پرچمدارانی نظیر آیفون 13 و گلکسی S22+ ظاهر میشود. گوشی وان پلاس 10 پرو به نوعی یادآور دوران اوج این برند بوده که علاوهبر تراشه پرچمدار، بدنه شیشه ای لوکس، جدیدترین نسخه اندروید، نمایشگر LTPO2 Fluid AMOLED و قابلیت فست شارژ 80W، از قیمت مناسبی برخوردار میباشد. در ادامه به بررسی گوشی وان پلاس 10 پرو و نقاط ضعف و نقاط قوت آن میپردازیم:
طراحی گوشی وان پلاس 10 پرو
اگر بخواهیم سلیقه کمپانی وان پلاس در زبان طراحی موبایلهایش را بررسی کنیم، به این نتیجه میرسیم که این برند هیچ ثباتی در زبان طراحیاش ندارد. به همین دلیل، پیدا کردن فرمولی که برای همه محصولات این برند صدق کند، تلاش بی حاصلی است.
به طور کلی، سرنخهایی از الگوبرداری وان پلاس 10 پرو از طراحی ظاهری گلکسی S21 اولترا سامسونگ دیده میشود. مهمترین تفاوت بین این دو، ماژول دوربین اصلی وان پلاس 10 پرو است که اگر از جوانب به آن نگاه کنید، شبیه پرچم به نظر میآید. گویی این پرچم، از بدنه اصلی کاملا جدا شده است. یکپارچه شدن ماژول مربعی دوربین با فریم گوشی، این پرچم را به وجود آورده تا نسبت به دیگر مدلها، متمایز شود.
روی این ماژول مربعی، تنها دو حلقه دوربین اصلی و تله فوتو، دارای برآمدگی روی هستند. اگر نکته سنج باشید، لوگوی HASSELBLAD حک شده روی این ماژول را میبینید که از همکاری این دو شرکت برای بهبود عملکرد دوربینها خبر میدهد. در ادامه این نکته سنجی، یک پارامتر نچندان دلچسب دیگر را کشف خواهید کرد. در حالی که دوربین فوق عریض و حلقه فلاش LED درست زیر سطح برآمدگی قرار دارند، دو سنسور دیگر اندکی برآمده هستند. این برآمدگی باعث شده که لک شدن سطح این لنزها، به طور رایج رخ دهد. این ماژول، روی قاب پشتی قرار گرفته که به شکل هنرمندانهای متریال شیشه را به بازی گرفته است. ساخت این قاب به قدری ظریف و عجیب است که در نگاه اول، متوجه شیشهای بودنش نخواهید شد. پرداخت مات روی آن، بیشتر شبیه سرامیک به نظر میآید تا شیشه!
وزن این گوشی 201 گرم است و احساس تعادل در دست را به شما القا میکند. این شیشه مات، لیز نیست و نگه داشتن دستگاه را تسهیل کرده است. در واقع پرداخت مات با بافت نرم و درشت، به عنوان یک راهکار ساده برای دفع اثر انگشت عمل خواهد کرد. اگر جسارت استفاده از گوشی وان پلاس 10 پرو بدون قاب محافظ را داشته باشید، باید بدانید که این ویژگی، همان Gorilla Glass 5 میباشد. البته قاب رویی یا همان نمایشگر، با نسخه برتر گوریلا گلس یعنی Gorilla Glass Victus محافظت میشود که امیدواریم برایتان جای گلس محافظ را پر کند.
اگرچه OnePlus در گذشته به ساخت روکشهای رنگارنگ، جسورانه و رنگین کمانی معروف بود، اما در این مدل، کمی محتاطانه عمل کرده و به رنگبندی سه تایی رضایت داده است.
نسخه ضد آب IP68 تحت شبکه T-Mobile، تنها به بازار آمریکا اختصاص دارد. یعنی شما با خرید گوشی وان پلاس 10 پرو در ایران، صاحب یک موبایل ضد آب نمیشوید. در مورد مقاومت بدنه و انتشار یک ویدئو از شکنندگی بدنه گوشی وان پلاس 10 پرو نیز حرفی برای گفتن نداریم؛ این موضوع هنوز به طور رسمی راستی آزمایی نشده و در حد ویدئوی یوتیوب باقی مانده است. نکته اصلی اینجاست که این موضوع نباید شما را نگران کند، تا جایی که به طور دائم گوشی را در جیب عقب شلوار نگذارید و روی آن ننشینید!

خوش دست و خوش استایل
نمایشگر وان پلاس 10 پرو
نمایشگر 6.7 اینچی وان پلاس 10 پرو از پنل AMOLED ساخته شده و با قابلیت نرم افزاری، اجازه جابجایی بین حالتهای QHD+، +FHD و پویا (جابجایی خودکار بین دو مود قبلی) را به شما میدهد. این نمایشگر با رزولوشن 1440 در 3216 پیکسل، جزو معدود نمایشگرهایی است که از نمایش 1B رنگ پشتیبانی میکند. صفحه نمایش وان پلاس 10 پرو از نسل دوم پنل LTPO (امکان تغییر رفرش ریت در بازه 1 تا 120) بهرهمند شده و دارای نرخ رفرش ریت تا حداکثر 120 هرتز است. عمق رنگ 10 بیتی داشته و 100 درصد فضاهای رنگی sRGB و Display P3 را پوشش میدهد. در مجموع دارای وضوح، شفافیت، عمق رنگی و نمایشی دلانگیز از بهترین محتوای بصری است.
اگرچه 10 پرو از همان پنل 9 پرو استفاده کرده، اما اکنون 10 پرو به «کالیبراسیون دوگانه» مجهز شده تا در سطوح روشنایی مختلف، رنگها و روشنایی را کالیبره کند. ادعای وان پلاس برای روشنایی صفحه، حداکثر روشنایی 1300 نیت است. این مقدار در تستها دستیافتنی بود و ما حداکثر حدود 780 نیت را با محتوای SDR اندازهگیری کردیم. اگرچه با HDR در شرایط مناسب و APL کوچکتر، میتوان به نرخ روشنایی 1300 نیت رسید ولی در شرایط آزمایشگاهی، بالاترین رکورد، 980 نیت بود.
تنظیمات رنگ نمایشگر دارای سه گزینه است:
- Vivid
- Natural
- Pro
مود Vivid با استاندارد DCI P3 و مود Natural با استاندارد sRGB کالیبره شده است. حالت Pro دارای دو گزینه فرعی است؛ اول Cinematic که صفحه نمایش را روی فضای رنگی Display P3 تنظیم میکند، و دوم Brilliant که نمایشگر را به وسیعترین طیف رنگی اصلی خود میرساند. صرف نظر از اینکه کدام رنگ از پیش تعیین شده را انتخاب میکنید، همیشه این گزینه را دارید که دمای رنگ را به صورت دستی تنظیم کنید. البته این گوشی از مدیریت native color نیز پشتیبانی کرده و میتواند فضای رنگی نمایشگر را بر اساس محتوا، تنظیم کند؛ بنابراین اگر همیشه دقیقترین رنگها را میخواهید که با محتوا مطابقت داشته باشند، باید آن را روی این حالت native color تنظیم نمایید.

گوشی وان پلاس 10 پرو دارای رفرش ریت 120 هرتزی و حداکثر روشنایی 1300 نیت
دوربین گوشی وان پلاس مدل 10 پرو
قضیه دوربین وان پلاس 10 پرو از چه قرار است؟ طبق معمول، در قاب پشتی این گوشی 4 حفره میبینیم که تنها سه تای آنها، سنسور عکاسی هستند. سنسورهای واید، فوق واید و تله فتو که توسط Hasselblad تنظیم شده و در مقایسه با نسل قبل، تغییری در سنسور واید و تله فتو اعمال نکرده است.
دوربین اصلی، محصول کمپانی سونی با سنسور IMX789 و رزولوشن 48 مگاپیکسلی است. دیافراگم f/1.8 در پس لنز 23 میلی متری آن تعبیه شده و نور را از این دریچه به سنسور میرساند. دریچه دیافراگم، لرزشگیر اپتیکال را نیز در کنار خود دارد. به این ترتیب، مزاحمت نویزهایی که حاصل از لرزش هستند، تا حد زیادی خنثی خواهند شد.
دوربین تله فوتو، یک سنسور 8 مگاپیکسلی OmniVision OV08A10 است که از گوشی OnePlus 9 Pro به ارث رسیده است. دارای لنز 76 میلی متری بوده و از دیافراگم f2.4، لرزشگیر OIS و PDAF برخوردار است. دوربین فوق عریض نیز برای امسال، یک پدیده جدید است. یک سنسور ISOCELL JN1 سامسونگ با رزولوشن 50 مگاپیکسلی بوده که فوکوس ثابت و میدان دید 150 درجه را با خود به همراه دارد.
فضای اپ دوربین، در OnePlus 10 Pro شبیه به برنامه دوربین OnePlus 9 Pro به نظر میرسد. در پایین، زبانههایی برای تغییر حالت و گزینه More قرار گرفته و در بالا، گزینههای اضافی برای فلاش، HDR، حالت هوش مصنوعی، حالت 48 مگاپیکسلی، تایمر، نسبت تصویر و تنظیمات اضافی دیگر وجود دارد.
برای طرفداران هاسلبلاد، قابلیت XPan، به اندازه کافی شناخته شده میباشد. این قابلیت که در گوشیهای وان پلاس 9 پرو و وان پلاس 10 پرو به چشم میخورد، با ایجاد افکت سیاه و سفید (قابلیت تنظیم رنگی دارد) با حاشیه تیره، حس عکسهای نوستالژی را به شما القا میکند. تصاویر حاصل از این حالت، در فرمت 23 مگاپیکسلی ثبت میشوند.
تصاویر 12 مگاپیکسلی حاصل از عکاسی با دوربین اصلی در روشنایی روز، دارای جزئیات خوبی هستند. رندر رنگ نیز راه طولانی را پیموده تا جلوه بصری خوشایندی تولید کند، اما این بدان معنا نیست که لزوماً دقیق باشد! به خصوص در مورد مواردی مانند شاخ و برگ که همچنان تمایل به زردی، در آن وجود دارد. دوربین اصلی در مناطق کم نور، حتی بدون فعال کردن مود نایت نتیجهای عالی بر جای میگذارد. در واقع، اگر حالت شب را برای برخی شرایط کم نور فعال نکنید، بهتر است، زیرا فعال کردن مود نایت وقتی به آن نیاز نیست، یک تصویر بسیار روشن و بیش از حد پردازش شده را تحویل شما میدهد. با افزایش تاریکی محیط، باید حالت Night را روشن کنید تا تصویری با نوردهی بهتر با جزئیات خوب و محدوده دینامیکی گسترده ثبت شود.

دارای سنسور واید سلفی 32 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2
سخت افزار و نرم افزار OnePlus 10 Pro
اگر در گذشته تجربه کار با گوشیهای وان پلاس را داشتهاید، احتمالا تجربه نرم افزاری لذتبخشی را برای شما رقم زده است. این وضعیت دلچسب در فضای نرم افزاری تا جایی ادامه داشت که OxygenOS وانپلاس با ColorOS اوپو ادغام شدند و وضعیت جدیدی را پدید آوردند. فضای نرم افزاری، به ترکیبی نامنظم از OxygenOS و ColorOS مبدل شد که از لحاظ سرعت و اجرای روان، هنوز هم بینقص و راضی کننده بود.
گوشی OnePlus 10 Pro، قدرت پردازشی خود را از Snapdragon 8 Gen 1 با لیتوگرافی 4 نانومتر تامین میکند. تراشه پرچمداری که در سال 2022 امتحان خود را پس داده و به اندازه کافی شاهد حضورش در میدان رقابت بالاردهها بودیم. در کارنامه این تراشه، 20 درصد سرعت بیشتر و 30 درصد مصرف بهینهتر به وضوح دیده میشود. پردازنده گرافیکی Adreno 730 نیز کارهای گرافیکی فشرده را انجام میدهد و 25 درصد کارآمدتر از نسل قبلی خود است.
پشتیبانی از شبکههای Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.3 و اتصال 5G، از دیگر مزایای این تراشه به حساب میآیند. هرچند سازگاری با کدک AV1 در این تراشه وجود ندارد اما ویدئوهای 8K30 و 4K120 بدون هیچ مشکلی پخش میشوند.

مجهز به سنسور اثر انگشت اپتیکال زیر نمایشگر
باتری گوشی وان پلاس 10 پرو
وان پلاس 10 پرو بالاخره با باتری 5000 میلی آمپر ساعتی دو سلولی عرضه شد. مانند دیگر باتریهای دو سلولی، دو باتری کوچکتر به صورت موازی کنار هم تعبیه شدهاند و همزمان، شارژ و خالی میشوند. مزیت این نوع باتریها در این است که سرعت شارژ مجدد کل ظرفیت باتری، در مقایسه با باتریهای معمولی افزایش مییابد. با این حال، نقطه ضعف این مورد، نیاز به یک آداپتور اختصاصی برای استفاده از SuperVOOC است. عمر باتری OnePlus 10 Pro نسبت به گوشی وان پلاس 9 Pro بهبود چشمگیری داشته است. در آزمایشهای آزمایشگاهی، OnePlus 10 Pro با امتیاز کلی 107 ساعت در حالت استندبای، 33:17 ساعت زمان مکالمه، 13:38 ساعت وبگردی و 16:20 ساعت ویدیو را به نام خود ثبت کرد. با وجود باتری بزرگتر، هر دو گوشی زمان تماس و وب تقریباً یکسان داشتند، اما امتیاز ویدیو بهبود یافته بود.
شارژ سریع OnePlus از نام “Dash” به “Warp” تبدیل شد و اکنون به SuperVOOC رسیده است. ادغام OnePlus با Oppo به جای حفظ نامهای جداگانه برای فناوریهای شارژ، به این معنی است که OnePlus به عنوان یک برند فرعی Oppo، از شارژ SuperVOOC نیز استفاده میکند. در آمریکای شمالی، OnePlus 10 Pro با شارژر 65 واتی SuperVOOC عرضه خواهد شد. شارژر 80 واتی نیز در اتحادیه اروپا و هند (و همچنین چین) بستهبندی میشود. دلیل رسمی OnePlus این است که SuperVOOC 80 واتی با جریان 11 ولت سازگار نیست، اما اگر صادقانه بگوییم، مهم نیست زیرا هر دو شارژر زمان شارژ یکسانی دارند.
آداپتور 65 واتی SuperVOOC برای شارژ کامل باتری 5000 میلی آمپر ساعتی در 34 دقیقه (80 وات در 32 دقیقه تبلیغ می شود) تبلیغ می شود. ما توانستیم تنها در 15 دقیقه به شارژ 64 درصدی دست پیدا کنیم.
مشخصات گوشی وان پلاس 10 پرو
- وزن: 201 گرم
- ابعاد: 163 در 73.9 در 8.6 میلی متر
- نوع نمایشگر: LTPO2 Fluid AMOLED
- سایز نمایشگر: 6.7 اینچ
- مشخصات نمایشگر: 1B colors, 120Hz, HDR10+, 500 nits (typ), 800 nits (HBM), 1300 nits (peak)
- سیستم عامل: Android 12
- رابط کاربری: OxygenOS 12.1 (International), ColorOS 12.1 (China)
- پردازنده: Snapdragon 8 Gen 1 (4 nm)
- پردازنده گرافیکی: Adreno 730
- قابلیت ارتقا حافظه: ندارد
- رم و حافظه داخلی: 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM, 256GB 12GB RAM, 512GB 12GB RAM
- دوربین اصلی: سه گانه 48، 8 و 50 مگاپیکسل
- کیفیت فیلمبرداری: 8K@24fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60/240fps, Auto HDR, gyro-EIS
- دوربین سلفی: 32 مگاپیکسل
- کیفیت فیلمبرداری: 1080p@30fps, gyro-EIS
- سنسور اثر انگشت: دارد – اپتیکال زیر نمایشگر
- باتری: 5000 میلی آمپر ساعت
- سرعت شارژ: 80W و 65W
- جک 3.5 میلی متری: ندارد
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.